Categories
IRLANDA

9. Killarney – Cashel: Killarney National Park + Killarney + Cahir + Cashel

En el dia d’avui, finalitzarem la ruta de l’Anell de Kerry recorrent les seves atraccions als voltants de Killarney i del Killarney National Park. Es considera que aquestes atraccions també formen part del Ring of Kerry. A la tarda, continuarem la nostra ruta que finalitzarà a Cashel, i passarem per Cahir per visitar el seu castell.
Índex:
1. Killarney National Park
2. Killarney
3. Cahir
4. Cashel

1. Killarney National Park

Des del mateix Killarney, farem una ruta circular per els principals atractius del Parc Nacional de Killarney, inclosos en l’Anell de Kerry. Sortirem des de Killarney cap a l’oest per la carretera  nacional N72, que en uns 7 kilòmetres ens durà al trencall per pujar al Gap of Dunloe. El Gap of Dunloe, també registrat com Bearna an Choimín, és un estret pas de muntanya que corre de nord a sud i separa la cadena muntanyosa McGillycuddy’s en l’oest de la serralada Purple Mountain Group en l’est.

Gap of Dunloe

Travessem el Gap of Dunloe fent uns 11,4 kilòmetres fins al seu cap, i ens aturem varies vegades per gaudir del paisatge. La carretera en algun punt, és súper estreta i s’ha d’anar amb molt de compte. Continuant per la mateixa carretera local i amb unes vistes magnífiques contínuament, arribarem en uns 15 kilòmetres a la carretera nacional N71 que ens durà al pròxim punt de la ruta, el mirador Ladie’s View. Es tracta d’un dels miradors panoràmics de Killarney que ofereix unes grans vistes.

Mirador de Ladies View

La ruta continua per la mateixa nacional N71 en direcció Killarney, i ens aturarem a l’aparcament de la cascada Torc Waterfall. És una cascada espectacular enmig d’una gran verdor.

Cascada Torc Waterfall

La cascada de Torc es troba en la base de la muntanya Torc, a uns 8 kilòmetres de Killarney. Arribar a la cascada requereix caminar uns 500 metres per un bosc molt frondós, humit i amb els arbres recoberts de molsa des de l’arrel fins a la part superior. Desenes de tons de verd diferents.

I seguim pel Parc Nacional de Killarney, i anem fins al proper punt, la Muckross House, Gardens & Traditional Farms. Es tracta d’una mansió victoriana que retrata l’estil de vida del segle passat, amb les Muckross Farms que son una autèntica interpretació a l’aire lliure de la vida rural a Kerry al 1930-1940. Es poden comprar entrades per separat, o conjuntament. Els horaris d’obertura de la Muckross House son de les 9:00 a les 19:00h, i per les granges, de 10:00 a 18:00h. Els preus de l’entrada conjunta son de 12€ pels adults, 10€ pels estudiants, i 8€ pels nens i joves de 6 a 18 anys.

Muckross House

Aquesta mansió victoriana del segle XIX es troba enfront a l’impressionant bellesa del Parc Nacional de Killarney. La casa es troba prop de les ribes del llac Muckross, un dels tres llacs de Killarney, famós en tot el món per el seu esplendor i bellesa. Com a punt focal dins del Parc Nacional de Killarney, Muckross House és la base ideal des de la qual explorar aquest paisatge. Muckross House fou construïda per a Henry Arthur Herbert i la seva esposa, l’aquarelista Mary Balfour Herbert. Aquesta fou en realitat la quarta casa que successives generacions de la família Herbert ocuparen en Muckross durant un període de qusi dos-cents anys. William Burn, el conegut arquitecte escocès, fou el responsable del seu disseny. La construcció va començar en el 1839 i es va completar en el 1843.

Muckross House & Gardens

Torna al passat en Muckross Traditional Farms i visita una Irlanda molt diferent: la Irlanda dels anys 30 i 40. Llavors, un viatge al pou era encara una tasca diària per a la mestressa de casa i l’electricitat encara no s’havia introduït en el camp. El cavall era el rei suprem: totes les activitats agrícoles es realitzaven amb cavalls de força i maquinària agrícola tradicional. El ritme de vida seguia un cicle anual i les activitats de l’agricultor estaven regides per les estacions i el clima.

Muckross Traditional Farms

Seguim amb la ruta pel parc Nacional de Killarney, i ara ens acostem a la Muckross Abbey. Actualment és una abadia sense sostre, fundada com a monastir franciscà en el 1448 i reconstruïda innombrables vegades, que alberga un claustre.

Muckross Friary

L’abadia de Muckross és un dels majors llocs eclesiàstics del Parc Nacional de Killarney. Va tenir una història violenta, i ha estat danyada i reconstruïda en innombrables ocasions. Els monjos eren perseguits i assaltats per grups de pillatge. Avui en dia, l’abadia es troba sense sostre en la seva major part, encara que si no tenim això en compte, en general es troba en bastant bon estat de conservació. La seva característica més destacada és un pati central amb un claustre voltat que actualment envolta a un gran teix. En els segles XVII i XVIII es va convertir en lloc d’enterrament per alguns poetes destacats del comptat de Kerry, com O’Donoghue, O’Rathaille i O’Suilleabhain.

I ben a prop de l’abadia, ens trobem amb una de les fites més icòniques de tot el Parc Nacional de Killarney, el Ross Castle. Es tracta d’una casa-torre del segle XV, restaurada i acondicionada d’època. Els horaris d’obertura son de 9:30 a 17:45h i els preus son de 5€ pels adults i 3€ pels estudiants i nens.

Ross Castle

El Ross Castle s’ubica en una ensenada del Lough Leane. És probable que el cacic irlandès O’Donoghue Mór la construís en el segle XV. Explica la llegenda que O’Donoghue encara dorm sota les aigües del llac. Cada set anys, el primer matí de maig, s’aixeca sobre el seu magnífic cavall blanc. Si aconsegueixes veure’l, gaudiràs de bona fortuna per la resta de la teva vida. Ross Castle fou l’últim lloc a Munster que va resistir-se a Cromwell. Els seus defensors, llavors dirigits per Lord Muskerry, varen confiar en una profecia que deia que el castell només podia ser pres per un vaixell. Coneixent la profecia, el comandant cromwel·lià, el general Ludlow, va llançar un gran bot al llac. Quan els defensors ho varen veure, això va accelerar la seva rendició, i la profecia es va complir.

Des del Ross Castle es contempla la magnitud del Lough Leane, que és el major dels tres llacs de Killarney. El riu Laune flueix des del llac cap a la Dingle Bay al nord-oest.

Lough Leane

Un altre dels atractius del Parc Nacional de Killarney és la Innisfallen Island, una illa on es troba una abadia i un oratori. S’hi arriba en barca des del moll de Reen, prop del Ross Castle. Es fan torns de 1 hora a 1 hora i mitja. Els preus per visitar-la son de 15€ pels adults i 12€ pels nens.

Innisfallen Island

I per acabar amb les atraccions del Parc Nacional de Killarney (considerades també com a pròpies per el Ring of Kerry), ens trobem el Muckross Lake Loop Trail, una caminada moderada, per a realitzar de 3 a 5 hores, sobre uns 15 kilòmetres de recorregut al voltant del llac Muckross. El punt d’inici és la Muckross House.

Muckross Lake Loop Trail

2. Killarney

Som a volts del migdia i anirem a aparcar a Killarney per visitar el poble ja que primer hem prioritzat el seu Parc Nacional i l’Anell de Kerry. Killarney és una localitat turística ubicada a la riba del Lough Leane. Es considera una de les parades de la ruta turística Ring of Kerry.

Centre de Killarney
Mapa dels punts d’interès de Killarney

A part de passejar pel seu centre, Killarney ofereix segons el nostre criteri, dues atraccions que valen la pena visitar. Una és la Catedral de Santa Maria, i l’altre, el Museum of Irish Transport. La catedral de Santa Maria és una catedral catòlica neogòtica, projectada per el reconegut arquitecte anglès Augustus Welby Pugin i està considerada com una de les esglésies neogòtiques més importants del segle XIX a Irlanda.

Catedral de Santa Maria, a Killarney

El Museum of Irish Transport és un museu dels mitjans de transport irlandesos. El Museu conté cotxes, motocicletes i bicicletes antigues i clàssiques. Hi ha una recreació d’un garatge a l’estil dels anys 30 que inclou detalls, eines i equips de l’època. Entre les exhibicions es troben publicacions periòdiques d’automobilisme i ciclisme i plaques de matrícula de tot el món.

Museum of Irish Transport de Killarney

3. Cahir

Després de dinar i de fer una passejada per Killarney, emprendrem la ruta cap a Cashel. Sortirem per la carretera nacional N72 la qual a l’alçada de Mallow (a uns 65 kilòmetres de Killarney) es transformarà amb la nacional N73. Mallow és una localitat termal amb vivendes del segle XVIII, i l’atracció més important del poble és el Mallow Castle, un castell fundat al 1584.

Mallow Castle

El lloc de 33 acres (13 hectàrees) es composa de jardins i parcs en els que s’hi ubiquen tres edificis: les restes d’una casa fortificada del segle XVI, una mansió del segle XIX al nord i les ruïnes d’una casa del segle XIII. La casa fortificada és un edifici rectangular allargat de tres plantes, amb dues torres poligonals en els angles nord-oest i sud-oest. És d’estil jacobí primerenc, amb gablets alts, merlets esgraonats i finestres. Les ales de la casa es projecten des del centre dels murs sud i nord, amb l’entrada en l’ala nord. El disseny de la casa fou proporcionar un camp de tir al seu voltant per complet.

La mansió senyorial del segle XIX té parts que daten de la dècada de 1690 i està situada prop de l’antic castell en ruïnes de Mallow. Com edifici reformat, conta amb 8 sales de recepció, que inclouen una sala de música, una sala de billar i una biblioteca, així com 12 dormitoris.

Sortim de Mallow en direcció Mitchelstown, per la mateixa carretera nacional N73. Aquí s’acabarà aquesta carretera i enllaçarem amb l’autovia / autopista M8 que ens ha de dur a Cashel. Mitchelstown és un poblet que està en el cor de la vall d’or (zona lletera). L’atracció que hi ha al poble i que val la pena visitar son les Mitchelstown Caves, el sistema de grutes més extens del país.

Mitchelstown Caves

Les coves de Mitchelstown fóren descobertes accidentalment el 3 de maig de 1833 per Michael Condon, que estava extraient pedra calcària quan va deixar caure la seva palanca en una esquerda. Es va ajupir per treure unes quantes roques per recuperar la barra, al minut següent es va trobar mirant cap a sota en una vasta sèrie de cambres subterrànies, passatges i cavernes.

Per l’autovia M8 en 23 minuts som a Cahir, i aquí sí que ens hi aturarem, per visitar el seu imponent castell del segle XII ubicat en la illa d’un riu (Cahir Castle), amb una torrassa, torres de defensa i un espectacle audiovisual. L’horari d’obertura del castell és de 9:00 a 18:30h i els preus son de 5€ pels adults i 3€ pels estudiants i nens.

Cahir Castle

El Castell de Cahir és un dels castells més grans i millor conservats d’Irlanda. S’alça amb orgull sobre una illa rocosa en el riu Suir. El castell fou construït en el segle XIII i va servir com a bastió de la poderosa família Butler. Tant efectiu fou el seu disseny que es creia que era inexpugnable, però finalment va caure en mans del compte d’Essex en el 1599 quan es va utilitzar artilleria pesada contra ell per primera vegada. Durant les guerres confederades irlandeses va ser assejtat dues vegades més. En el moment de la construcció, el castell de Cahir estava a la vanguardia del disseny de castells defensius i gran part de l’estructura original es conserva. Un excel·lent espectacle audiovisual ofereix ara als visitants una apreciació detallada de la llarga història del castell. Els visitants també acudeixen en massa al castell degut al seu paper com a lloc de cinema i televisió: ha aparegut en produccions com Excalibur i The Tudors.

Cahir Castle

4. Cashel

Visitat el castell ens dirigim a Cashel per l’autovia M8 i en uns 16 minuts hi arribem (17,2 kilòmetres). Cashel és una ciutat d’importància monumental i religiosa. El seu Main Street és el carrer més important el qual està ple de monuments.

Cashel

A part del monument més important de Cashel que és el Rock of Cashel i que visitarem demà al matí, hi ha un altre monument que podem veure ara a l’arribada al poble. Es tracta de la Hore Abbey, l’últim monastir cistercenc del país, fundat al 1272, ara en ruïnes. L’abadia d’Hore es distingeix entre els monastirs cistercencs irlandesos perquè el claustre es troba al nord. La ubicació de l’Abadia, amb la Roca de Cashel a prop del nord, pot explicar aquesta desviació de l’arranjament habitual.

Hore Abbey

Després de passejar pel centre de Cashel entrem en un pub i donem per finalitzada la ruta del dia. Després ens dirigirem al nostre allotjament en el mateix poble.

Allotjament de Cashel

Adjuntem en un mapa de google maps, l’itinerari en cotxe que hem seguit en el dia d’avui, amb el marcatge de les atraccions i els principals monuments, així com del kilometratge i del temps destinat per això (205,00 kilòmetres / 3 hores i 48 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *